Sok országban be van tiltva. Elpusztítják a májat, a pajzsmirigyet és az agyat

Megosztás

- Hirdetés -

Ha fontos számodra hosszú távon az egészséged, akkor mindenképpen kerüld el ezeket az ételszínezékeket! Az élelmiszerek színesek és vonzóak lehetnek a szem számára az élelmiszer-színezékeknek köszönhetően. Azonban nem mindegyikről mondható el, hogy semmilyen káros hatása nincsen.

Mely festékjelölések figyelmeztetnek minket az egészségkárosító hatásra? Most megmutatjuk nektek!

etelszinezek Sok országban be van tiltva. Elpusztítják a májat, a pajzsmirigyet és az agyat

A kerülendő ételszínezékek, festékek listája

Eritrozin (E127)

Az eritrozin egy vörös színezék, amelyet egyes tanulmányok gyermekeknél hiperaktivitással és a pajzsmirigyre gyakorolt ​​negatív hatással hoznak összefüggésbe. Egyes országokban betiltották, vagy korlátozzák a használatát. Az Európai Unióban ezt az összetevőt csak színes cseresznyekoktélokhoz és kandírozott cseresznyéhez lehet használni.

- Hirdetés -

Cochineal (E120)

A cochineal egy természetes vörös festék, amelyet Bíbortetűből állítanak elő. Kiderült, hogy a színezékek között a koseni az egyik fő okozója az ételallergiáknak. A bőrkiütéstől az anafilaxiás reakciókig terjedő tüneteket okozhat. A kosenialt alkoholhoz, édességekhez és húskészítményekhez adják.

Southampton festékek

A Southamptoni Egyetem tudósai által végzett kutatás kimutatta, hogy bizonyos élelmiszer-színezékek negatívan befolyásolhatják a gyermekek agyát és viselkedését, ezáltal hiperaktívvá válnak. Ezek a színezékek közé tartozik a kosenilvörös (E124), a kinolinsárga (E104), a naplemente sárga (E110), a tartrazin (E102), az azorubin (E122) és az alluravörös AC (E129).

Annatto festék (E160B)

Bár az annatto festék a kosenilhoz hasonlóan természetes forrásból – az achiote fá magjából – származik, allergiás reakciókat válthat ki. Leggyakrabban sajtokhoz adják. Tünetei a fejfájás, a gyomor-bélrendszeri zavarok és a bőrkiütések. Érdemes odafigyelni a termékek összetételére, és kerülni az E160B-t tartalmazó termékeket, ha ilyen intolerancia tüneteit észleljük.

- Hirdetés -

Ragyogó zöld (E142)

A Zöld S egy szintetikus festék, amely allergiás reakciókat válthat ki, érzékeny embereknél. Egyes tanulmányok arra is utalnak, hogy károsíthatja a máj egészségét. Sok országban már korlátozták vagy betiltották a használatát. Más esetekben mentaszószhoz, cukorkákhoz és fagylalthoz adják.

szines etelek Sok országban be van tiltva. Elpusztítják a májat, a pajzsmirigyet és az agyat

Milyen színes ételt merjünk fogyasztani?

A színes ételek vonzóbbnak tűnnek, de ebben a kérdésben mindig jobb a gyümölcsökben és zöldségekben található természetes színekre hagyatkozni. Egyéb színes termékek vásárlásakor mindig érdemes odafigyelni az összetételre, ha meg akarjuk óvni az egészségünket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!