SZÚNYOGOK! Így lehet őket elriasztani – (természetes módokon)

Megosztás

- Hirdetés -

Sokunk számára a szúnyogok jelentik a nyár legnagyobb rémálmát. Annak ellenére, hogy olyan kicsik, hogy szabad szemmel néha alig láthatóak, igazi kellemetlenséget okozhatnak. Szerencsére van néhány egyszerű módszer a szúnyogok elriasztására, ráadásul nem kell egy vagyont költeni rájuk.

kep 2024 04 25 143454210 SZÚNYOGOK! Így lehet őket elriasztani - (természetes módokon)

A szúnyogok apró rovarok, amelyek tudják, hogyan lehet megkeseríteni a tavaszi és nyári programokat. Sajnos hamarosan indul a szezonjuk mert elhagyják búvóhelyeiket, ha odakint meleg van. Már május elején észrevehetők.

A fül körüli irritáló zümmögés gyakran okoz álmatlan éjszakákat, a szúnyogcsípés utáni kellemetlen viszketés pedig elveszi a kedvünket a szabadtéri programoktól. Bár a kis ellenséggel szembeni küzdelem egyenlőtlen, számos természetes módszer létezik ennek a problémás rovarnak a kezelésére. 

- Hirdetés -
kep 2024 04 25 143513729 SZÚNYOGOK! Így lehet őket elriasztani - (természetes módokon)

Természetes módszerek a szúnyogok elriasztására

Szövetségesünk a szúnyogok elleni küzdelemben a növények, amelyek számos előnnyel rendelkeznek. Nemcsak a rovarokat taszítják, hanem gyönyörűek és kellemes illatúak is.

A szúnyoggyérítéshez érdemes a kertben és az erkélyen tartani a növényeket: macskamenta, levendula, kakukkfű, bazsalikom és menta. A dísznövények is hasznosak lehetnek, mint a virágzó muskátlik és körömvirágok.

kep 2024 04 25 143527945 SZÚNYOGOK! Így lehet őket elriasztani - (természetes módokon)

A bolti készítmények alternatívája a bőrre kenhető illatolajok is. A szúnyogriasztó illóolajok a következők: levendula, borsmenta és eukaliptusz olaj.

- Hirdetés -

Egy másik hatékony megoldás, ha elkészíti a saját, természetes keverékét, borecet, hagymaszelet és citromhéj kombinálásával.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!