Tragédia a nagymama kertjében – Megették a gyümölcsöt a gyerekek. Két nap múlva belehaltak

Megosztás

- Hirdetés -

Miközben a nagymama kertjében játszottak a gyerekek, megették egy fura piros bogyós növény termését. Utána elmesélték, hogy pici almáknak gondolták. Sajnos tévedtek, két nap múlva belehaltak.

0 Newsflash ApplesMix 01 Tragédia a nagymama kertjében - Megették a gyümölcsöt a gyerekek. Két nap múlva belehaltak

Az észak-kolumbiai Montecitos faluban történt a szörnyűség, október 17-én. Egy venezuelai bevándorló család gyermekei voltak 5 éves Jhofran Mathias Gonzalez Chaya és 3 éves kishúga Amira.
Egy kisméretű fáról szedték le a termést, ami leginkább a cseresznyéhez hasonlít. A helyiek csak „bola de toro” vagy „huevo de toro” néven emlegetik a növényeket. A gyerekek megkóstolták, és ízlett is nekik, több szemet megettek. Fogalmuk sem volt róla, hogy a gyümölcs mérgező lehet.

gyeerek Tragédia a nagymama kertjében - Megették a gyümölcsöt a gyerekek. Két nap múlva belehaltak

Pár óra elteltével mindkét gyerek rosszullétre panaszkodott. Hányás, hasmenés, szédülés és fejfájás. A mérgezés minden tünete jelentkezett. A gyerekek még el tudták mesélni, hogy mit ettek. Állításuk szerint a fiú 6 a lány 4 szemet evett meg. A család már tudta, hogy nagy lehet a baj. Azonnal kórházba vitték őket.


„Mivel venezuelaiak vagyunk, sajnos nem terjedt ki erre a biztosításunk. Óriási gondban voltunk, mert nem tudtak a gyerekek megfelelő kezelést kapni…
A kislány azonnal az intenzív osztályra került, de pár órán belül elvesztettük…” – meséli az édesapa.

- Hirdetés -

A szülők kétségbeesésükben a kolumbiai ombudsman hivatalától kértek segítséget. Kérvényezték a kisfiú áthelyezését, egy modernebb és jobban felszerelt kórházba. Hamar meg is kapták az engedélyt, de borzasztó gyenge volt a kisgyermek. Még aznap megkezdték az átszállítást, de az úton leállt a fiú szíve, feladta a harcot.

0 Newsflash ApplesMix 02 Tragédia a nagymama kertjében - Megették a gyümölcsöt a gyerekek. Két nap múlva belehaltak

A szülők és a család a gazdasági és a társadalmi káosz elől menekültek Kolumbiába. Új életet szerettek volna kezdeni, és boldog családként élni. Jelenleg visszaköltöztek Venezuelába, nem bírtak Kolumbiába maradni. Próbálják feldolgozni a tragédiát, gyászolják gyermekeiket.

A helyi rendőrség felszólította a tragédia helyszínén élőket, hogy irtsák ki a mérgező gyümölcsű fákat. A későbbiekben pénzbüntetés is kiszabható arra, aki ezt elmulasztja.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!