Világunk.hu
2023 szeptember 23 szombat
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekÚj tilalom a repülőgépeken! A Ryanair és a WizzAir már nem enged ezzel...

Új tilalom a repülőgépeken! A Ryanair és a WizzAir már nem enged ezzel felszállni…

-

Korlátozásokat vezettek be olyan légitársaságokra, mint a Ryanair, az easyJet, a WizzAir, a British Airways és a Lufthansa. Az új korlátozás megszegése súlyos következményekkel járhat.

ryanair

Sürgős figyelmeztetés minden utazónak. A legtöbb légitársaság szabályozásában bevezetett változás miatt repülés előtt ellenőrizze bőröndjét, táskáját vagy hátizsákját. Bizonyos típusú poggyászokat nem lehet felvinni a fedélzetre. 

kep 2023 09 12 143701746

Okostáska?!

Az „okostáska” egy olyan táska, amely beépített elektronikával rendelkezik, amely lehetővé teszi a telefon akkumulátorának töltését, valamint Wi-Fi-n és Bluetooth-on keresztüli hívások kezdeményezését. Repülés előtt egyszerűen távolítsa el az akkumulátort. Úgy felvihetjük a fedélzetre. A gond akkor van, ha az akkumulátor nem kivehető.

kep 2023 09 12 143735283

Sem kézipoggyászként sem feladott poggyászként nem vihetjük az okostáskát úgy, hogy benne van az akkumulátor.

Ha leválasztja a lítium akkumulátort és a power bankot az intelligens táskáról, minden bizonnyal felengedik a fedélzetre a csomagokkal együtt. 

kep 2023 09 12 143750273

Van egy másik fontos korlátozás a tápegységekkel és lítium akkumulátorokkal kapcsolatban. Teljesítményük nem haladhatja meg a 160 Wh-t. Repülés előtt érdemes megnézni a fuvarozó weboldalát, hogy megnézze, mit mondanak az akkumulátorokra vonatkozó előírások.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!