Új uniós szabályozás ami Téged is érint!

Megosztás

- Hirdetés -

Ha te is használsz okostelefont, mosógépet, porszívót vagy hasonló eszközöket akkor erről tudnod kell! Új uniós szabályozás született.

Javításhoz való jog

Az Európai Parlament és a Tanács megállapodásra jutott a „javításhoz való jog” megerősítéséről: az elfogadott szabályok pontosítják a gyártók kötelezettségeit, a fogyasztókat pedig arra ösztönzik, hogy javítással hosszabbítsák meg a termék életciklusát.

A megállapodás fontosabb intézkedései:

– a gyártó kötelezettségévé válik a gyakori háztartási termékek – mosógépek, porszívók, akár az okostelefonok – javítása (a lista bővülhet);
– a fogyasztókat tájékoztatni kell a gyártó javítási kötelezettségéről;
– a fogyasztók számára lehetőséget kell biztosítani, hogy kölcsönözzenek egy készüléket, amíg a sajátjukat javítják;
– a javított árukra vonatkozó garancia egy évvel történő meghosszabbítása.

- Hirdetés -
Javitashoz valo jog telo Új uniós szabályozás ami Téged is érint!

A gyártóknak a pótalkatrészeket és a szerszámokat ésszerű áron kell elérhetővé tenniük, és nem használhatnak szerződéses záradékokat, illetve hardver- vagy szoftvertechnikákat a javítás akadályozására. Különösen nem akadályozhatják a független javítóműhelyek által használt vagy 3D-nyomtatott pótalkatrészek használatát – olvasható az Európai Parlament közleményében.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!