Viharos széllel érkezik a hidegfront: Változatos időjárás várható

Megosztás

- Hirdetés -

Hidegfront érkezik viharos széllel: Változatos időjárás várható Magyarországon április 14-én

Markáns lehűlés, hidegfront várható!

Viharos széllökések és markáns lehűlés jellemezheti a holnapi napot Magyarországon, miközben egy hidegfront vonul át az országon. A hőmérsékletek változatos képet mutatnak, a délutáni órákban akár zivatarok is kialakulhatnak.

viharos szellel erkezik a hidegfront aprilis 14 Viharos széllel érkezik a hidegfront: Változatos időjárás várható

Viharos széllel érkezik

Április 14-én, szombaton Magyarországra is megérkezik a hidegfront, ami viharos széllel és hűvösebb idővel érkezik. A reggeli órákban még enyhe, tavaszias időre számíthatunk, de a nap folyamán a szél megerősödik, és viharos lökésekre is számítani kell, különösen a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 14 és 20 fok között alakulnak majd, míg éjszaka 8 és 15 fok közötti minimumokra lehet számítani.

- Hirdetés -
viharos szel Viharos széllel érkezik a hidegfront: Változatos időjárás várható

A változás a légmozgásban is megmutatkozik, hiszen a délies szél délután északnyugatira fordul. Bár jelentős csapadékra nem kell számítani, néhol északon záporok is előfordulhatnak.

A hidegfront mögött hűvösebb levegő érkezik, ami az elkövetkező napokban is kitart, így a meleg, tavaszi napoknak egyelőre búcsút inthetünk. A változékony időjárásra fel kell készülni, különösen azoknak, akik szabadtéri programokat terveznek.

Ezután az időjárás fokozatosan javulni kezd

A hőmérsékletek a következő napokban fokozatosan emelkednek majd újra​ (Köpönyeg)​​ (Eumet)​.

- Hirdetés -

A pontosabb regionális előrejelzésért és a legfrissebb időjárás információkért látogasson el a Köpönyeg vagy az Eumet oldalakra, ahol részletes térképeket és előrejelzéseket találhat.

További Időjárással kapcsolatos cikkeinket itt találod!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!