10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Megosztás

- Hirdetés -

A világon a legtöbb ember álmodozott már arról, hogy mit is kezdene az életével akkor, ha lottónyertessé válna. Nyilván sokan vennének egy álom házat vagy álomautót, adakoznának egy kicsit a család többi tagjának, és természetesen az okosabbak befektetnének, hogy a pénz soha ne fogyjon el. Ez nem jelenti azt, hogy minden ember ennyire okosan cselekszik azután, hogy milliókat vagy milliárdokat nyert a telitalálatos szelvénnyel.

Ian Galtress

Ian Galtress egy mérnökember, aki döbbenten szembesült azzal, hogy elvesztette a szelvényt, amivel felvehette volna a pénzt. De akkor honnan tudta, hogy nyert?

ian 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Az történt, hogy mikor a szelvényt vette, elkísérte a barátnője is, aki szintén vásárolt egyet. Viccből egyetlen számot változtatott csak meg mérnökünk számaihoz képest. Ian azóta sem tudta feldolgozni a történteket súlyos depresszióba esett folyamatosan szorong és többféle drog rabja is. Nemrégiben bolti lopásokon kapták.

- Hirdetés -

Etta May

Minden ép ésszel rendelkező ember tisztában van azzal, hogy a lottó szelvényre nem kerül rá az ember lakcíme és a neve ezért a legnagyobb hülyeség, amit az ember tehet az az, hogy a szelvényt valaki másra bízza, főleg abban az esetben, amikor az a darab cetli 51 millió dollárt ér. A kaliforniai Etta May 18 éven keresztül heti rendszerességgel vette a lottó szelvényeket, míg egy napon bejött neki az, amiről a legtöbb ember egy életen át csak álmodozik.

usa millionen lotto gewinn von sohn gestohlen 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Etta, miután rájött arra, hogy övé a főnyeremény érthető módon annyira izgatott lett, hogy szó szerint remegett az örömtől, így képtelen volt aláírni a nyerő szelvényt, és ezért kérte meg a fiát, hogy írja alá a szelvényt helyette illetve vegye át a nyereményt a nevében. Fia eleget is tett a kérésnek annyi különbséggel, hogy a nyereményt nem édesanyja nevében, hanem inkább a sajátjában vette át. Etta May a mai napig fia ellen pereskedik, és a teljes 51 millió dolláros nyereményből ezidáig csupán 125ezer dollárt látott.

Viv Nicholson

Sajnos vannak olyan lottó nyertesek, akik nem tudnak mérlegelni, amikor egy hatalmas köteg pénz az ölükbe pottyan, és pont ilyen volt Viv Nicholson is. Anno a The Guardian is bemutatta a történetét, amikor 79 éves korában elhunyt.

- Hirdetés -
viv 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Nicholson 152 ezer fontot nyert a totón, ami körülbelül 3,5 millió fontnak felelne meg ma, vagyis 1,5 milliárd forintnak. A szegény sorsú bányászfeleség okosan is beoszthatta volna a pénzt, de úgy döntött, hogy végre elengedi magát, és nem fog spórolgatni. Autókra, ékszerekre, szőrmékre, partikra kezdte elverni a pénzt majd egy óriási ranch stílusú házat is vett.

Férje 4 évvel később egy autóbalesetben meghalt alkoholista lett és depresszióval is küzdött. Még sztriptízklubban is dolgozott, de aztán Jehova Tanúja lett. Tőle származik a híres idézet is, amikor a riporterek megkérdezték tőle a nyereménye átvétele után, hogy mit fog most csinálni, arra csak annyi volt a válasza: „költeni, költeni, költeni”. Ugyebár így is lett…

Americo Lopes

Americo egy átlagos munkásember volt, akit egy nap az a szerencse ért, amiről a legtöbb ember egy életen át csak álmodni mer. A meggazdagodás pillanatáig az egyébként addig becsületes Lopez egészen pontosan 38 millió dollárt nyert, ami az adók levonása után 17 millió dollárnyi összeget jelentett a férfinak. Ezzel nem is lett volna semmi probléma abban az esetben ha Lopes egyedül lottózott volna és nem a munkatársaival együtt.

- Hirdetés -
Americo Lopes 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

A nyeremény átvétele után a férfi azonnal otthagyta a munkahelyét, arra hivatkozva, hogy egy lábműtétre van szüksége. Lopes munkatársainak csak egy hónappal később tűnt fel, hogy Lopes megnyerte a főnyereményt egy olyan szelvénnyel, amit közösen vettek. A pereskedés során Lopes azt állította a bírónak, hogy az igaz, hogy együtt is játszott a munkatársaival, de a bizonyos nyerő szelvény a sajátja, amit nem a kollégáival együtt vett.
A bíróság Lopes állítását nem hitte el, így a nyereményt Lopes és a munkatársai között elosztották.

Janite Lee

Janite Lee, aki 60 éves korában bő 18 millió dollárt nyert. A nyereményt 20 éves, 620 000 dolláros kifizetésre osztották fel, amelyet humanitárius célokra költött. Lee az 1970-es években költözött az Egyesült Államokba Dél-Koreából férjével és három mostohagyermekével. Volt egy parókaboltja Missouri államban, és győzelme után rengeteget adományozott jótékony célokra. A következő 8 évben Lee élvezte a magas életet, amelynek során politikusokkal, köztük Bill Clinton elnökkel vacsorázott.

janite lee 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Egy évtizednyi adományozás, hitelkártya-tartozás és némi szerencsejáték után Lee elvesztette a vagyonát. Pénzének nagy részét a Washingtoni Egyetemnek adományozta, amelyet egy olvasóteremmel ellátott könyvtár felépítésére használtak fel. Az egyetem nem volt hajlandó felfedni, mennyit adományozott Lee, de Lee barátja, Kay Song-Lee azt mondta, hogy 1,5 millió dollárt adományozott.

Tonda Lynn

tonda lynn 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Ez a nő egy Waffle House felszolgálója volt, aki szóban megegyezett munkatársaival, hogy ha bármelyikük esetleg megnyerné a főnyereményt, akkor azt hármójuk között elosztják. Hihetetlen módon a hatalmas nyereményt sikerült megnyerniük, de Tondának esze ágában sem volt kifizetni a kolleganőit, akik persze azonnal beperelték.

A bíróság Tondának adott igazat mivel a szerencsejátékról szóló szóbeli egyezségeket nem lehet felhasználni a bíróságon. Tonda még a tárgyalás előtt a 10 millió dollárból 5 milliót a családjának ajándékozott ha bármi rosszul sülne el a bíróságon. Azzal viszont nem számolt, hogy az ajándékozás után is adót kell fizetni, így több mint egy millió dollárt be kellet fizetnie adóban.

Amanda Clayton

Amanda Clayton 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Egy embernek eszméletlenűl pénzéhesek kell lennie ahhoz, hogy egymillió dollár boldog
tulajdonosaként akkora hülyeséget kövessen el, mint Amanda Clayton. A hölgy ugyanis a rengeteg pénz mámorában elfelejtette az önkormányzatot informálni arról, hogy már gazdag és nincs szüksége a különféle segélyekre.

Amandát a bíróság 9 hónap próbaidőre ítélte el, amiért több mint 5000 dollár segélyt vett fel, annak ellenére, hogy már nem volt erre jogosult. A 9 hónap próbaidőbe Amanda nem halt volna bele, de a drog túladagolásban sajnos már igen, ami nem sokkal az ítélethozatal után vette el Amanda életét.

Denise Rossi

Denise Rossi 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Denise Rossi 1996-ban 1,3 millió dollárt azaz 455 millió forintot nyert a lottón. Mindez 11 nappal a válása előtt történt, mondanom sem kell, hogy ezt elfelejtette közölni a férjével illetve a bíróságon is. 

Thomas évekkel később szerzett tudomást a nyereményről egy véletlen folytán – a férj levelet kapott a cégtől, amely a kifizetéseket végezte. Bíróság ügy lett belőle, ahol a bíró úgy ítélte meg, hogy Denise Rossi megsértette a vagyon és a pénzeszközök közzétételére vonatkozó törvényeket, csalást követett el, ezért az egész vagyont a férjnek ítélte.

Michael Carroll

Michael Carroll 2002-ben, 19 éves korában szemétszállítással foglalkozott, amikor nyert a lottón. Nem is olyan keveset. Egész pontosan:

9,7 millió font (mai értéken több mint 4 milliárd forint) ütötte a markát.

Michael Carroll1 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Gondolom ti is kitaláljátok, hogy ennyi idősen nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött gazdagsággal és rossz útra tévedt. Michael Carrollnak hirtelen több mint 30 bírósági ügye lett, háromszor ítélték letöltendő börtönbüntetésre. 2012-ig, azaz 10 év alatt az összes pénzét elköltötte italra, drogokra, prostituáltakra és lehúzós barátokra.

A férfi most 38 éves, és ahogy egy barátja a Daily Recordnak elmondta:

Mickey lenyugodott, szerényen él, keményen dolgozik.

Az egykori lottónyertes nemrégiben azzal került be ismét a hírekbe, hogy korábbi feleségével ismét egymásra találtak. Úgy döntöttek, adnak maguknak egy második esélyt. Visszafogott esküvőt tartottak, csendes életre rendezkednek be.

Timothy Elliott

Timothy Elliott1 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

Timothy próbaidejét töltötte, amit azért kapott amiért megpróbált kirabolni egy bankot. Ez azt is jelentette Timothy számára, hogy minden szerencsejátéktól el volt tiltva, amibe természetesen a kaparós sorsjegyek is beletartoztak.

Timothy Elliott 10 leghülyébb lottónyertes, akik hatalmas hibát követtek el

A férfi egy szerencsés napon egy sorsjeggyel 1 millió dollárt nyert, de arra nem számított, hogy a nyereményét még hosszas időn keresztül nem veheti át. A bíróság végül Timothy javára hozta meg az ítéletet, és egy nagyobb összegű jótékony adomány átadása után a maradék összeget a férfi végül megkapta.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!