9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

Megosztás

- Hirdetés -

Mit tudunk a terhességről? Hányinger, hátfájás, szokatlan ételválasztás… Ezeket tudjuk. De tudod például, hogy a születendő babák sírhatnak? Vagy az a széles körben elterjedt hiedelem, hogy az újszülötteknek nincs térdkalácsuk, csak mítosz? Lássuk…

kep 2023 12 20 170856052 9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

Az, hogy egy babát egy egész évig az anyaméhben hordunk, nem mítosz. Normális esetben a terhesség a fogantatás pillanatától a szülés pillanatáig 266 napig, azaz 38 hétig tart. A valóságban azonban ez a szám lehet nagyobb vagy kisebb. Például Beulah Hunter 375 napig volt terhes. Magzata a szokásosnál lassabban nőtt, ezért terhessége több mint egy évig tartott, de végül egészséges kislány született.

A terhesség második felében az anya hasában lévő folyadék szinte teljes egészében a magzat vizeletéből áll, amelyet később lenyelnek.

- Hirdetés -
kep 2023 12 20 171124039 9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

A méh a terhesség alatt a normálnál 500-szor nagyobbra nő, de szülés után sem feltétlenül áll vissza az eredeti méretére. A méh a terhesség előtt nagyjából barack nagyságú, a terhesség végére pedig eléri a görögdinnye méretét.

Egy nő több ösztrogént termel a terhesség alatt, mint egész életében, ha nem szül.

kep 2023 12 20 171417467 9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

Terhesség alatt nem csak a derekad és a melleid nőnek, hanem a lábfejed is. Ennek több oka is van: túlzott folyadékfelhalmozódás a kismama szervezetében, a hormonális változások következtében felpuhulnak az ízületek, a megnövekedett súly miatt megnövekedett nyomás a lábboltozatra.

- Hirdetés -

A csecsemők már születésük előtt is sírhatnak az anyjuk hasában. Ezt a képességüket a harmadik trimeszterben fejlesztik ki, és a sírás általában az anya hasán hallható alacsony decibeles zaj hatására történik. A videón rögzített ultrahangfelvételek azt mutatják, hogy a csecsemők síró viselkedést mutatnak, például kinyitják a szájukat, leszorítják a nyelvüket, és többször szabálytalan lélegzetet vesznek a kilégzés előtt.

kep 2023 12 20 171610267 9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

A terhesség gyakori „kísérője” a pigmentáció. Az anyák 90%-a találkozik ezzel a problémával. Különleges foltok jelenhetnek meg az arcukon, különösen a homlok, az orr, az áll, az arccsont és a szem területén. Ennek a pigmentációnak a színe az anya kezdeti bőrszínétől függ: a világos bőr sötétebb lesz, a sötét bőr pedig világosabb lesz.

kep 2023 12 20 171819028 9 furcsa, de igaz tény a terhességről, amiről még az orvosok sem beszélnek

A csecsemők ujjlenyomata a terhesség hatodik hónapjában kezd kialakulni . Ha egyszer kialakulnak, életük végéig nem változnak.

- Hirdetés -

A születendő gyermek érezheti, ízlelheti és szagolhatja az édesanyja által fogyasztott ételeket. A magzatvíz felszívja őket, és meghatározhatják a jövőbeli ember étkezési preferenciáit.

A terhesség egy csodálatos időszak, amikor egy nő teste olyan átalakulásokon megy keresztül, amelyeket még elképzelni is nehéz. Mely tényeket találtad a legmeglepőbbnek? 

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!