2 évesen úgy nézett ki, mint egy öregasszony. Így néz ki napjainkban…

Megosztás

- Hirdetés -

A kislány, aki hasonló betegségben szenved, mint Benjamin Button!

Isla Kilpatrick-Creaton lenyűgöző esete

Isla Kilpatrick-Creaton egy rendkívüli lány. Egészségi állapota és mozgáskorlátozottsága ellenére, ami miatt korábban nem az iskolába járás is nehezére esett, nem korlátozta az életében. Vagyis csak részben.

Édesanyja aggódott, hogy lánya miként boldogul majd a kortársai között, de aggodalmai hamar alaptalannak bizonyultak, mert egész jól kijött a többiekkel.

- Hirdetés -

Ilsa már 7 évesen is jól boldogult új környezetében.

Isla 2017. február 2-án született, a terhesség 36. hetében. Élete első hónapját az újszülött osztályon töltötte, mielőtt boldog szülei hazavihették volna. Sajnos néhány nappal később a lánynak ismét kórházba kellett mennie, mert elkezdett kékülni a bőre.

kep 2024 02 24 192333918 2 évesen úgy nézett ki, mint egy öregasszony. Így néz ki napjainkban...

Sürgősségi műtét után újraélesztésre volt szükség. Aztán az orvosok felfedezték, hogy amikor Isla ideges volt, a nyelve elzárta a légutait. Csak ugyanazon év októberében diagnosztizálták nála a mandibularis-szakrális diszpláziát.

- Hirdetés -

Ez a ritka betegség számos rendellenességet okoz, beleértve a bőrszín megváltozását és a kóros csontfejlődést. Isla az egyetlen ember a világon, aki ezzel a bizonyos genetikai mutációval küzd, ezért van az, hogy egyesek a Benjamin Button című filmben látottakhoz hasonlítják esetét.

Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogyan fog fejlődni Isla. Az orvosi szakirodalomban mindössze hét állcsont-szakrális diszplázia esetét írták le, de egyik sem volt összefüggésben a lánynál előforduló mutációval.

Isla gondozása sok erőfeszítést igényel. A lány mozgásképessége az évek során leromlott, és gyakran kell tolószéket használnia. Ezenkívül Islának hallókészüléket kell viselnie. A család lakhatási gondokkal is küzd. Szegény embert az ág is húzza.

- Hirdetés -

Betegsége ellenére Islaegy élettel teli kislány. A lány remekül teljesít az iskolában, és alig várja a következő dolgozatait.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!