Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak…

Megosztás

- Hirdetés -

Kevesen vannak tudatában ennek a rendkívüli jelenségnek, amely a világunk egyik sarkában történik…

lanybol fiu Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak...

A lányok fiúvá válnak

A földi paradicsomnak nevezett Dominikai Köztársaság a világ minden tájáról vonzza a turistákat fehér homokkal borított karibi strandjaival és azúrkék tengerével. Bár kedvelt hely az egzotikumra vágyó utazók körében, kevesen ismerik azt a rendkívüli jelenséget, amely a sziget egyik városában zajlik.

kep 2024 02 25 160946757 Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak...

Salinasról beszélünk, egy kis városról, amely a Dominikai Köztársaság délnyugati részén található. Az újszülött lányok 2 százaléka figyelemre méltó átalakuláson megy keresztül. A fiatal lányok arcszőrzete és férfi nemi szervei – a pénisz és a herék – elkezdenek fejlődni.

- Hirdetés -
kep 2024 02 25 161057325 Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak...

Ezeket a szokatlan lényeket güevedoce-nak nevezik, ami szó szerint azt jelenti: „tizenkét éves pénisz”, vagy machihembráknak, ami azt jelenti, hogy „először a nő, aztán a férfi”. Ez az jelenség az interszexualitás egy specifikus fajtája. Az interszexualitás azt jelenti, hogy az illető biológiai adottságai révén nem sorolható be sem férfi, sem nő kategóriába. Nem nemi identitásról vagy szexuális irányultságról van szó, hanem egy testi állapotról.

kep 2024 02 25 161125957 Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak...

Ez a jelenség a világ minden tájáról felkeltette a tudósok figyelmét, és számos tudományos publikációban leírták. A BBC „Countdown to Life” című műsorában is szerepelt. Az egyik epizódban találkozunk Johnnyval, egy fiúval, aki Felicita néven született, és Carllal, aki korábban Carla volt. Mindketten sokkal korábban fedezték fel valódi nemi identitásukat, amely nem volt összhangban a születéskor feltárt biológiai nemükkel.

– Soha nem szerettem lánynak öltözni, és amikor vettek nekem lányjátékokat, nem játszottam velük. Amikor megláttam egy csapat fiút, megálltam focizni velük – mondta Johnny a műsorban.

- Hirdetés -

Tudományos magyarázat

Mintegy 90 güevedoce ember él Salinasban, de a jelenség Pápua Új-Guineában és Egyiptomban is előfordul. 

Az 1970-es évek elején Dr. Julianne Imperato-McGinley, a Cornell Medical College amerikai endokrinológusa a Dominikai Köztársaságba utazott, hogy tanulmányozza a güevedoce jelenségét. Más kutatókkal együtt felfedezte, hogy ezt az embercsoportot olyan genetikai mutáció befolyásolja, amely az 5-alfa-reduktáz (5AR) enzim hiányáért felelős.

kep 2024 02 25 161219965 Rendkívüli jelenség! Lányként születnek, de aztán átalakulnak...

Ez az enzim kulcsszerepet játszik a szervezetben azáltal, hogy a tesztoszteron férfi hormont dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja át. A DHT felelős a férfi nemi szervek, például a pénisz, a herezacskó és a prosztata fejlődéséért az embrionális fejlődés során. A pubertás alatt a DHT elősegíti a férfi tulajdonságok további fejlődését, és felelős az arcszőrzet megjelenéséért.

- Hirdetés -

Azok az emberek, akikben ez az enzim hiányzik, férfiak, de valódi nemük csak pubertáskor idején derül ki, amikor a testet elárasztja a tesztoszteron.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!