A WHO szerint a COVID-oltások legalább 1,4 millió életet mentettek meg Európában

Megosztás

- Hirdetés -

A WHO szerint 4 millióan haltak volna meg Európában oltások nélkül.

covid oltasok A WHO szerint a COVID-oltások legalább 1,4 millió életet mentettek meg Európában

Legalább 1,4 millió életet mentettek meg Európában a biztonságos és hatékony COVID-19 oltásoknak köszönhetően – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodája. Ez derült ki a WHO új tanulmányából, amelyet egy nyomtatás előtti szerveren tettek közzé, amely a COVID-19 vakcinák hatását elemezte 34 európai országban – egy kivételével.

A tanulmány megállapította, hogy a COVID-19 elleni oltások 57 százalékkal csökkentették a halálozások számát 2020 decembere, az oltás bevezetésének kezdete és 2023 márciusa között.

- Hirdetés -
kep 2024 01 24 075106776 A WHO szerint a COVID-oltások legalább 1,4 millió életet mentettek meg Európában

A WHO szerint az európai régió összesített halálos áldozatainak száma, amely jelenleg 2,5 millió emberéletet jelent, közel 4 millió embert érhetett volna el oltás nélkül.

„Gondoljunk csak bele ma, és a régiónkban élő 1,4 millió emberre, többségük idős, akik a közelben vannak, hogy élvezzék az életet szeretteikkel, mert meghozták azt a létfontosságú döntést, hogy beoltják magukat a COVID-19 ellen” – mondta Dr. Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója.

„Ez az oltások ereje. A bizonyítékok megcáfolhatatlanok” – tette hozzá.

kep 2024 01 24 075123617 A WHO szerint a COVID-oltások legalább 1,4 millió életet mentettek meg Európában

„Négyszeresére nő az influenza”

A WHO eközben arra figyelmeztetett, hogy Európa magas szintű influenzafertőzéssel néz szembe. Kluge szerint az elmúlt két hétben 58 százalékkal nőtt a bejelentett kórházi kezelések és 21 százalékkal az intenzív osztályra kerülők száma az előző két héthez képest, november és december között pedig négyszeresére nőtt az influenzafertőzések száma.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!