Egy egyszerű teszt a szívproblémákra. Az orvos elmagyarázza, hogyan működik

Megosztás

- Hirdetés -

A szív- és érrendszeri betegségek hosszú évek óta az egyik fő halálok Magyarországon. Íme egy teszt az ödéma kimutatására!

kep 2024 01 24 074114601 Egy egyszerű teszt a szívproblémákra. Az orvos elmagyarázza, hogyan működik

Szívelégtelenség akkor fordul elő, ha a szív nem képes elegendő vért pumpálni ahhoz, hogy a szervezetet tápanyagokkal és oxigénnel lássa el. A szívelégtelenség súlyos, hosszú távú állapot, amely idővel romlik. Ezért nagyon fontos, hogy észre vegyük a korai figyelmeztető jeleket.

A duzzanat a szervezetben lévő folyadékvisszatartás eredményeként jelentkezik

A szívelégtelenség néhány tünete jól ismert, többek között: légszomj , fáradtság és heves szívverés. Mások nem annyira nyilvánvalóak. A TikTokon aktív Dr. Suraj Kukadia, akit Dr. Sooj néven ismernek, bemutatja, hogy a szívelégtelenség milyen tünete figyelhető meg a lábakban.

@doctorsooj Doctor reacts to pitting edema | #doctorexplains #doctorreacts #pittingedema #edema #health ♬ original sound – Dr Sooj
- Hirdetés -

Elmondta, hogy a videó pozitív teszteredményt mutatott ki a gödörödémára, ami a szervezetben lévő folyadékretencióra utal. Ahogy Dr. Kukadia elmagyarázza, a duzzanat okai többek között a következők lehetnek: vesebetegségek , májbetegségek, terhesség, bizonyos gyógyszerek és mozgáshiány.

kep 2024 01 24 074059511 Egy egyszerű teszt a szívproblémákra. Az orvos elmagyarázza, hogyan működik

A duzzadt lábak és bokák keringési problémákra utalhatnak

szivelegtelenseg2 Egy egyszerű teszt a szívproblémákra. Az orvos elmagyarázza, hogyan működik

Szívelégtelenségben szenvedő betegeknél is megfigyelhető duzzanat – ha a szív nem képes megfelelően pumpálni a vért a szervezetben, megnő a nyomás az erekben, aminek következtében a folyadék a környező szövetekbe szivárog. A folyadék felhalmozódásával a lábak és a bokák megduzzadnak. Az állapot a nap folyamán súlyosbodhat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!