Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

Megosztás

- Hirdetés -

Vége a melltartó diktatúrának? Minden erre mutat. 

melltarto Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

A melltartókat úgy tervezték, hogy támogassák a melleket és kiemeljék a dekoltázst. A rosszul illeszkedő modellek azonban kellemetlen érzést, nyomást vagy irritációt okozhatnak a mell vagy a hát területén.

Ennek okán sok nő, köztük több híresség is felhagyott a melltartó hordásától. Milyen következményei lehetnek ennek a tendenciának? Egy londoni szakértő elmagyarázza, mi történik a keblekkel, ha nem hordunk melltartót.

- Hirdetés -
kep 2024 02 05 091728619 Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

Kimentek a divatból a melltartók?

Kényelem minden felett. De a melltartó hiánya sok nő számára a felszabadulás és a test elfogadásának szimbóluma is. A külföldi sztárok, például Jennifer Aniston, Rihanna és Florence Pugh egyre inkább hanyagolják a viselését. Pozitív lépés a test sokszínűségének elfogadása felé?

kep 2024 02 05 090737508 Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

Lusta lettem, és már nem hordok melltartót. Nem hordok melltartót mert nem tudok. Bocsi de nem. Nem érdekel, ha a melleim elérik a köldökömet. Nem hordok melltartót (..) – ismerte el Gillian Anderson egy élő adásban az Instagramon.

kep 2024 02 05 090824561 Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

Mi történik a melleiddel, ha nem viselsz melltartót?

A Daily Mailnek adott interjújában Dr. Chandni Rajani, egy londoni szakértő bevallotta, hogy a melltartó mellőzés mellőzésének hatásai eltérőek lehetnek. Sok múlik például a melle méretén. „Továbbá, ha nem visel melltartót, az elősegítheti a jobb keringést és a szellőzést, csökkentve a bőrproblémák kockázatát” – magyarázta.

- Hirdetés -

De beszél a hátrányokról is. A megfelelő alátámasztás hiánya (jól illeszkedő melltartó formájában) hozzájárulhat a bőr rugalmasságának elvesztéséhez, ami megereszkedett és a mell feszességének elvesztését eredményezi – különösen a nagyobb mellű nőknél. „Ha melltartó nélkül jársz, az megnövekedett mellmozgást eredményezhet, ami potenciálisan szalagfeszülést okozhat” – ismeri el.

kep 2024 02 05 091554985 Egyre több nő hagy fel a melltartó viselésével. Szerinted miért?

A megfelelő fehérnemű hiánya gyakran okoz kellemetlenséget és bőrirritációt, például sportolás közben. Ha nem visel melltartót, az is negatívan befolyásolhatja a testtartást, és hozzájárulhat a gerincproblémákhoz.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!