Ennyit a Norbi Update-ról! Norbinak 40 milliós büntetést kell fizetnie, mert megtévesztette a fogyasztókat…

Megosztás

- Hirdetés -

A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést.

norbi update Ennyit a Norbi Update-ról! Norbinak 40 milliós büntetést kell fizetnie, mert megtévesztette a fogyasztókat...

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több pontot is megtévesztette a fogyasztókat. Többek között a termékek hatásairól, összetételéről és eredményességéről.

A vizsgálat feltárta, hogy az Update termékek népszerűsítését célzó videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben.

- Hirdetés -
norbiupdate Ennyit a Norbi Update-ról! Norbinak 40 milliós büntetést kell fizetnie, mert megtévesztette a fogyasztókat...

A GVH vizsgálata során 280 videóbejegyzést ellenőriztek. Fény derült arra, hogy megtévesztették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól, a cég piaci pozíciójáról, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról.

kep 2023 05 06 170633398 Ennyit a Norbi Update-ról! Norbinak 40 milliós büntetést kell fizetnie, mert megtévesztette a fogyasztókat...

A videók hamisan hirdették az Update termékek egészségre ható tulajdonságait.

„elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”

- Hirdetés -

Több terméknél is hamis állításokat tettek az Update termékek összetételével kapcsolatban:

„cukormentes, csökkentett a szénhidráttartalma”

A versenyhatóság mindezek figyelembevételével 40 millió forintra bírságolta meg a videókért felelős Norbi Update Lowcarb Zrt.-t.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!