Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt „kamu”?!

Megosztás

- Hirdetés -

Az összeesküvés-elmélet hívők most összehúzzák a szemöldöküket…

holdraszallas Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

Az ötlet, hogy a Holdraszállásokat meghamisították, majdnem egészen a tényleges eseményekig nyúlik vissza, de az elmúlt években újra erőre kapott. Talán részben azért, mert az „egy kis lépést” valós időben figyelő nemzedék ma már kisebbségben van, de a fő ok a tekintélybe vetett bizalom hanyatlása. Miután Watergate-től a tömegpusztító fegyverekig mindenről hazudtak, sokan már nem hajlandók egyszerűen elhinni az amerikai kormányhivatal szavát.

kep 2024 02 01 150832028 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

A hamis leszállási mítosz megdöntésével kapcsolatos egyik probléma az, hogy nem egy összeesküvés-elméletről van szó, hanem számos kapcsolódó elméletről. Egyes verziókban az egész projektet hamisították, és egyetlen űrhajós sem hagyta el a Földet. Más esetekben a Hold körüli pályára álltak, de soha nem értek földet. Megint másokban a Hold, akárcsak a Föld, lapos, és a leszállás feltehetően lehetetlen.

- Hirdetés -
kep 2024 02 01 150854302 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

Mindazonáltal itt van egy áttekintés az ötlet legtöbb vagy összes változatával kapcsolatos problémákról, hogy a Holdraszállást – mind a hatot, mert az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem csak egy volt – meghamisították.

Holdkőzet

Az Apollo-küldetések 380 kilogramm (840 font) sziklát és port hoztak vissza a Hold különböző részeiről. Bármely ígéretesen hangzó kutatási projekttel rendelkező geológus kérhet mintát, és sokan meg is teszik. A nagy mennyiségű holdanyagot igénylő projekteket általában elutasítják, de azok, akik kis szeletekkel el tudják végezni a szükséges elemzést, gyakran hozzáférést kapnak, és közzéteszik eredményeiket.

kep 2024 02 01 150926194 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

Ezeket a köveket lézerrel kezelték, reagensekkel reagálták, és tömegspektrométereken futtatták át. Az eredmények következetesen azt mutatják, hogy a kőzetek levegőtlen és nagyrészt vízmentes környezetben keletkeztek, és évmilliárdokat töltöttek közvetlenül kitéve a napszélnek. Hacsak geológusok ezrei világszerte nem vettek részt a csalásban, a kőzeteket olyan módon kellett volna meghamisítani, amely messze túlmutat a modern technológián, nem is beszélve arról, ami körülbelül 50 évvel ezelőtt volt.

- Hirdetés -

Egy geológus kijelentette, hogy nehezebb lett volna meghamisítani a sziklákat, mint ténylegesen feljutni a Holdra.

kep 2024 02 01 150938524 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

Azt tudjuk, hogy Amerika és a Szovjetunó nagyon éles versenyt vívott a Holdraszállással kapcsolatban is. A szovjetek semmit sem szerettek volna jobban, mint látni, ahogy az USA megbukik. Ha a legcsekélyebb bizonyítékuk is lett volna arra, hogy az Apollo 11 nem száll le, abszurd azt gondolni, hogy elhallgatták volna. Rádióteleszkópjaik minden küldetést követtek, és rengeteg lehetőségük lett volna felfogni, ha a jel a Holdon kívül bárhonnan érkezett.

A hátrahagyott tárgyak

Három Apollo-küldetés során tükröt hagytak a Hold felszínén, amelyekről azóta lézereket vertek vissza, hogy kivételes pontossággal mérjék a Föld-Hold távolságot. Abban az időben a robotküldetések nem voltak képesek telepíteni őket.

kep 2024 02 01 151019966 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

A NASA holdjáró robotgépei minden leszállási helyen lefényképezték a hátrahagyott tárgyakat, de az ilyen bizonyítékokat hamisnak tartják azok, akik nem fogadják el az eredeti bizonyítékot. 2008-ban azonban a japán SELENE szonda megfigyelte az Apollo 15 által hátrahagyott robbanási krátert, és tovább bővítette azon személyek listáját, akiknek részt kell venniük az összeesküvésben.

- Hirdetés -
kep 2024 02 01 151006490 Honnan tudjuk biztosan, hogy a Holdraszállás nem volt "kamu"?!

A sikeres Holdraszállás hatalmas lökést adott az amerikai nemzeti büszkeségnek, de a NASA és az egész amerikai kormány tudta, hogy fennáll a kudarc veszélye. Nixon elnök híres beszédet készített arra az esetre, ha Neil Armstrong és Buzz Aldrin meghalna a Holdon.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!