Illegálissá teszik a cigarettát?!

Megosztás

- Hirdetés -

Az ötlet lényege, hogy az új generáció már egyáltalán ne kezdjen el dohányozni.

cigaretta Illegálissá teszik a cigarettát?!

2022-ben sok szó esett Új-Zéland döntéséről. Ez volt az első ország a világon, amely megtiltotta a cigaretta eladását a 2009. január 1. után születettek számára. A döntéshozók hangsúlyozták, hogy az új generációnak teljesen mentesnek kell lennie a dohányfüsttől.

Most egy másik ország döntött úgy, hogy követi Új-Zéland példáját – ezúttal egy európai. Nagy-Britanniában a napokban tiltották be a cigaretta értékesítését a 2009 után születettek számára.

- Hirdetés -
kep 2024 04 19 125410700 Illegálissá teszik a cigarettát?!

Ezt az ötletet Rishi Sunak miniszterelnök kezdeményezte. Híres az egészséges életmód iránti szenvedélyéről. Szeretném népszerűsíteni ezt a megközelítést mások – különösen a fiatalok – körében.

A Tobacco and Vaping Devices Billt az Egyesült Királyságban 383:67 arányú többséggel fogadták el. A toryk ellenezték a korlátozó törvény végrehajtását. Legalább két volt miniszterelnök ellenállt. Egyéni szabadságra hivatkoztak, majd ezeket az érveket Victoria Atkins egészségügyi miniszter megvétózta. Hangsúlyozta, hogy „a függőségben nincs szabadság”.

kep 2024 04 19 125420310 Illegálissá teszik a cigarettát?!

Ha valami jót akarunk tenni gyermekeinkért, először meg kell akadályoznunk, hogy a tinédzserek cigarettát vehessenek. Lényeges változás nélkül az elkövetkező években gyerekek ezrei kezdenek el dohányozni, és az ő életük is lerövidül. Ötből négy dohányos 20 éves kora előtt kezd el dohányozni. Később a túlnyomó többség megpróbál leszokni a dohányzásról, de sokan kudarcot vallanak, mert már függővé váltak – hangsúlyozta, idézi a radiozet.pl.

- Hirdetés -

Magyarországon a dohányáruk értékesítése a Nemzeti dohányboltokban folyik, ahova nem léphet be 18 éven aluli gyermek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!