Miért van rés a wc-ülőkén? Fogadjunk nem tudtad…

Megosztás

- Hirdetés -

A nyilvános WC-k nem mindig olyanok, mint szeretnénk – kevésbé higiénikusak, mint az otthonunkban lévő WC-k. Azt azonban kevesen tudják, hogy egyes WC-kben miért van az U betű alakjára emlékeztető WC-ülőke. 

kep 2023 11 22 081745310 Miért van rés a wc-ülőkén? Fogadjunk nem tudtad...

A nyilvános WC-k általában nem olyan kényelmesek, mint az otthonunkban lévők. Néha azonban ezek használata az egyetlen lehetséges megoldás, és nem kerülhető el. 

Miért jobb az U-alakú wc-ülőke?

Gyakran előfordul azonban, hogy a WC-k, különösen az autópályákon, a bevásárlóközpontokban vagy a busz-, illetve pályaudvarokon lévő illemhelyeken nem egy tipikus kerek ülőke van, hanem egy U alakú.

- Hirdetés -
kep 2023 11 22 081929312 Miért van rés a wc-ülőkén? Fogadjunk nem tudtad...

A szabályos, ovális alakú wc-ülőkét 1955-ben az Egyesült Államokban találták ki.

U-alakú WC-ülőke oka elsősorban a higiéniával kapcsolatos. Kisebb felületen szaporodhatnak el a baktériumok, és kevésbé érintkeznek az alsó testrészekkel.

kep 2023 11 22 082033260 Miért van rés a wc-ülőkén? Fogadjunk nem tudtad...

A nyitott ülőke elsősorban a nők számára előnyös. Vécéhasználat után letörölhessék perineális területüket úgy, hogy hozzáérnének az ülőkéhez. Továbbá megszünteti a vizelettel szennyezett területet és a nemi szervek sem érintkeznek az ülőkéhez.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!