Miért van tükör a liftben? Meg fogsz lepődni…

Megosztás

- Hirdetés -

Egyes dolgok annyira természetesek, hogy nem is gondolkodunk el az okán. Ilyenek a liftben lévő tükrök. Számos olyan funkciója van, amelyekről talán nem is tudunk. Néhányuk valóban meglephet.

lift tukkor Miért van tükör a liftben? Meg fogsz lepődni...

New York-i irodaházakban kezdtek tükröket építeni a liftekbe. Ezt az ötletet a liftezők utazási unalommal kapcsolatos panaszaira hozták létre. Rájöttek, hogy gyorsabban telik az idő, ha magunkat nézegetjük a lift tükrében. Így a liftezés nem volt olyan unalmas. Ne feledjük, hogy régebben lassabban haladtak a liftek, mint most.

kep 2024 02 19 185639207 Miért van tükör a liftben? Meg fogsz lepődni...

Biztonsági okai is vannak. Nekik köszönhetően jobban megfigyelhetjük azokat az utasokat, akiknek esetleg rossz szándékuk van felénk – például ki akarnának rabolni minket.

- Hirdetés -

Ezenkívül megfigyelték, hogy a liftekben lévő tükrök csökkentik a vandalizmust. A pszichológusok szerint a legtöbb ember nem szereti látni az arcát, amikor kárt okoz, vagy más bűncselekményt vagy szabálysértést okoz.

A liftekben található tükrök a tolószéket használó fogyatékkal élők számára is hasznosak. A helyiség kis mérete miatt a kerekesszékesek gyakran hátrafelé kényszerülnek bemenni abba. A tükröknek köszönhetően megnő a látómező, ami megkönnyíti a manőverezést.

kep 2024 02 19 185651594 Miért van tükör a liftben? Meg fogsz lepődni...

Ezenkívül a liftekben lévő tükrök bizonyos mértékig segítenek a klausztrofóbiában szenvedőknek. A tükrök nagyobb és világosabbá teszik a helyiséget, ami csökkenti az utazás közbeni kényelmetlenséget.

- Hirdetés -
kep 2024 02 19 185702638 Miért van tükör a liftben? Meg fogsz lepődni...

A liftben lévő tükörnek közönséges használati funkciója is lehet. Például, amikor elmegyünk egy állásinterjúra vagy üzleti megbeszélésre, annak segítségével gyorsan változtathatunk a megjelenésünkön. Ez különösen fontos, ha jó első benyomást szeretnénk kelteni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!