Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Megosztás

- Hirdetés -

Íme egy gyors, ünnepi kisokos, hogy mit illik és mit nem illik a karácsonyi ünnepek alatt!

kep 2023 12 22 155636733 Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Tudtad volna, hogy az ajándék elfogadásának is megvan a maga módja? Vagy, hogy milyen virággal illik vendégségbe menni? Íme pár okosság így az ünnepek előtt:

Mit nem illik csinálni, ha vendégségben vagyunk?

Ahány ház, annyi szokás. Ezt el kell fogadni. Ha vendégségben megyünk, akkor meg kell tisztelnünk a vendéglátónkat azzal, hogy elfogadjuk az ő házának szokásait. Nem kell a saját ünnepi hagyományainkat követni másnál. A lényeg, hogy próbáljunk meg „úszni az árral”. Ne befolyásoljuk a hangulatot a viselkedésünkkel.

- Hirdetés -
kep 2023 12 22 155821487 Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Mi a helyzet a virággal?

A virág az egyik legalapvetőbb ajándék, amivel vendégségbe érkezhetünk. Sőt! Vágott virágot mindig illő dolog adni, bármilyen alkalomról is legyen szó. Sokan viszont nem tudják, hogy nem mindegy milyen növényre esik a választásunk. A virágcsokrot csomagolópapír nélkül illik adni. A cserepes virág nem való minden alkalomra. Figyeljünk arra, hogy az illető, akinek cserepes virágot adunk, képes vele kellően foglalkozni.

Ajándékok

kep 2023 12 22 155648613 Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Biztos mindenki került már abba a végtelenül kínos helyzetbe, hogy ajándékot kapott valakitől, aminek nem tudott önfeledten örülni. Ekkor jön el az ideje a kegyes hazugságnak! Lehet, hogy nagyon mellé választott az illető, de próbáljunk arra gondolni, hogy időt, pénzt és energiát fordított ránk. Ez pedig önmagában is nagy dolog. Az ízlés egyedi dolog, de nem érdemli meg senki, hogy látványosan kifejezzük a nemtetszésünket. Ha van rá mód, először a kísérőkártyát olvassuk el. Nem kell hangosan, hiszen az az ajándékozóra és a megajándékozottra tartozik.

kep 2023 12 22 155707564 Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Ha egy társaságban valakiktől pontosan ugyanazt kapjuk, akkor senkit ne sértsünk meg azzal, hogy az egyik így már felesleges. Ha, amit kaptunk értékesebb annál, mint amit adtunk, ne hívjuk fel rá a figyelmet. Fordított esetben sem.

- Hirdetés -
karacsony kisokos Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Mi a helyzet a továbbajándékozással? Végül is, ha valamit kapunk, akkor azt már a miénk, így szabadon rendelkezhetünk felette. A lényeg, hogy akinek adjunk, az valóban örüljön neki, és ne tűnjön „lomtalanításnak” a dolog.

Dohányzás

Fontos, hogy mindig figyeljünk a környezetünkre. Manapság népszerűek az elektromos cigik, de azt sem szereti mindenki. Kérdezzük meg, hogy szabad-e és, hogy hol.

kep 2023 12 22 155750759 Mit illik és mit nem illik karácsonykor?!

Az ünnep a pihenésről és a feltöltődésről kellene szóljon, valójában egy rohanás és egy „agymenés” az egész. Ezt mindenki tudja. A legfontosabb, hogy próbáljunk a szeretteinkhez türelmesen állni, és kerüljük a konfliktusokat a szeretet ünnepén.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!