TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Megosztás

- Hirdetés -

Néhányunk el sem tudná képzelni a napját a reggeli tusolás nélkül, míg mások inkább este mossák le magukról a napi stresszt. A bőrgyógyászok és orvosok szerint nagyon nem mindegy, hogy melyiket választjuk!

A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy naponta körülbelül 5-10 percet töltsünk a zuhany alatt. Azok, akik ezt este teszik, különböző szépség- és egészségügyi előnyhöz juthatnak. A túl sok tusolás sem feltétlenül egészséges. Lemossuk a bőrünk által létrehozott természetes védőréteget!

Segíthet gyorsabban elaludni

kep 2023 12 21 150152250 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Az esti zuhany ellazítja testet és elmét, és ha megfelelő időben csináéjuk, akkor jobb alvást is biztosíthat. Ha lefekvés előtt 90 perccel lezuhanyozunk meleg vízben, akkor a szokásosnál körülbelül 10 perccel gyorsabban elaludhatunk. Ez azért történik, mert a meleg víz enyhén csökkenti a testhőmérsékletet, ami viszont azt jelzi a szervezetünknek, hogy ideje elaludni.

- Hirdetés -

Jót tesz a bőrnek

kep 2023 12 21 150126478 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

A lefekvés előtti zuhanyzás szintén segíthet a pattanások megfékezésében. A hajunk a nap folyamán összegyűjti a baktériumokat és a szennyeződéseket, és ahogy a fejed a párnához ér, ezek a szennyeződések átkerülnek a párnahuzatodra, majd az arcodra. Mivel bőrünk alvás közben regenerálódik, a tiszta és friss bőrrel való lefekvés azt is jelenti, hogy az új bőrsejtek egészségesek lesznek.

Enyhítheti a szezonális allergiákat

kep 2023 12 21 150059437 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Ha szezonális allergiában szenved, az éjszakai zuhanyozás segíthet enyhíteni a tüneteket. A kint tartózkodás azt jelenti, hogy az allergének, például a pollen és a por a bőrödre és a ruháidra tapadnak, és ha nem zuhanyozol lefekvés előtt, az az ágyneműre kerülhet. Jobb, ha tisztán fekszünk az ágyba…

Egészségesebb lesz a hajad

kep 2023 12 21 150048278 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Ha este mosod meg a hajad, több időd van megszárítani azt. Ez viszont hosszabb ideig tartja a hajad fényesnek és rugalmasnak, mivel segít rögzíteni a nedvességet. Ha hajnali rohanás közben szárítod a hajat, károsíthatod a hajszálakat, gyengévé és fénytelenné teheti őket.

- Hirdetés -

Segít a testszag és az izzadás elleni küzdelemben

kep 2023 12 21 150007821 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Míg a reggeli zuhanyozás nagyszerű módja annak, hogy felfrissülj, mielőtt nekilátsz a napnak, az éjszakai zuhanyozás valójában segíthet megelőzni a testszagokat. Lefekvés előtt egy hideg zuhanyozás segíthet csökkenteni az éjszakai izzadást, amelytől sok ember szenved.

Megelőzheti az izomgörcsöket

kep 2023 12 21 145935377 TUDÁSTÁR! Ezért zuhanyozz este, és ne reggel!

Ha egy hosszú munkanap után az izmaid fájnak, egy meleg zuhanyozás segíthet enyhíteni a kellemetlen tüneteket Ahogy meleg víz a testedhez ér, segít enyhíteni az izomfeszültséget és elősegíti a jobb alvást. A meleg vizes zuhanyozás megelőzheti az éjszakai lábgörcsöket is, amely nagyon gyakori, az emberek 60 százalékát érinti.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!