Nostradamus „jóslata” Putyinról és a 3. világháborúról

Megosztás

- Hirdetés -

Sokan hiszik, hogy Nostradamus megjósolta Putyin háborújának fokozódását, ami a Harmadik világháborúhoz vezet. Íme, amit valójában mondott!

Nostradamus jóslat

Nostradamus-jóslat

Számos „Nostradamus-jóslat” kering az interneten és a bulvárlapokban mostanában, amelyek állítólag Vlagyimir Putyin ukrán inváziójáról és ennek a 3. világháborúhoz vezetéséről szólnak.

Nostradamus már „megjósolt” egy olyan éhínséget, ami annyira súlyos volt, hogy az emberiség egymást kezdte enni az éhínség miatt 2022-ben

„Nincsenek apátok, szerzetesek, nincsenek tanuló novíciusok; A méz sokkal többe kerül, mint a gyertyaviasz. Olyan magas lesz a búza ára, Hogy az ember felkavarodik. Saját társát eszi meg kétségbeesésében.”

- Hirdetés -

Nostradamus állítólag még többet tartogat számunkra hét hónapos globális háború formájában.

Az a része, ami miatt az emberek aggódnak, így hangzik:

„Hét hónap a Nagy Háború, emberek halnak meg gonoszságban. Rouen, Evreux nem esik a király kezére”.

Bulvárlapok

A brit bulvárlap, a Daily Star azt találgatja, hogy ez „utalhat egy nagyobb konfliktusra, amely Ukrajna problémáiból ered jövőre”, hozzátéve, hogy „a konfliktus hét hónapos időtávlatát kezdetben ünneplésnek tűnhet, de az Egyesült Államok és Oroszország félelmetes nukleáris arzenáljával – talán jobb óvatosnak lenni”.

- Hirdetés -

Egy másik jóslat szerint úton van egy éhínség, ahol a búza ára olyan magasra szökik, hogy az emberek egymást kezdik el enni, amit összeköthetünk a 3. világháborúval, ha valaki ebben a stílusban gondolkodik.

„Nincsenek apátok, szerzetesek, nincsenek tanuló novíciusok; A méz sokkal többe kerül, mint a gyertyaviasz. Olyan magas lesz a búza ára, Hogy az ember felkavarodik. Saját társát eszi meg kétségbeesésében.”

Vladimir Putin jóslat

Tehát vajon Nostradamus valóban valami mindenható varázsló volt, akit megátkoztak a jövő megjósolására?

Nem.

- Hirdetés -

A jövő megjóslásának nagyszerűsége abban rejlik, hogy minél homályosabb vagy, annál inkább igaznak tűnhetsz számos témában. Ezért nem mondják a horoszkópok olyan dolgokat, mint „vigyázz a lépcsőn hagyott Lego kockára, amit a kis Dániel otthagyott kedden”, hanem inkább olyan mondatokat használnak, mint „a Nap harmónikus aspektusa nagy változásokat fog hozni az életedbe”, ami annyira homályos, hogy bármit beleolvashatsz, és a Lego helyzetében igazán nem segít.

Nostradamus különösen jó volt abban, hogy olyan jóslatokat hozzon létre, amelyek annyira lazák, hogy végül valaki képes lesz hozzárendelni egy nem túl eltérő valós világeseményhez. Ezeket úgy nevezik, hogy „utólagos jóslatok”, hiszen lehetetlen lenne kitalálni, hogy mit jósolt az esemény bekövetkezte előtt – de az esemény után találsz egy részletet, ami úgy tűnik, mintha mindig is tudta volna. Még akkor is, nem túl pontosak.

Például egy olyan részlet, amelyet Hitler felemelkedésének megjóslásaként hirdetnek, semmiképpen sem figyelmeztetne magára Hitlerre:

„Az Európa nyugati mélyéről születik egy fiatal gyermek szegény emberektől, Aki nyelvével nagy csapatot fog elcsábítani, hírneve nőni fog keleti birodalmak felé.”

Ha előzetesen olvasnád, talán kitalálhatnád, hogy valaki híres születik majd Nyugat-Európában, de ennyi. Miután Hitler hatalomra került, az emberek úgy döntöttek, hogy őt kellett értenie, és ismét hihetetlen jóslat-varázslónak nyilvánították Nostradamust eme rendkívül homályos részlet miatt.

Tehát a címre válaszolva, amit Nostradamus valójában megjósolt Putyinról és a 3. világháborúról:

Semmit!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!