Szőr kezdett nőni a nyelvén. Egy félelmetes betegség állt a hátterében

Megosztás

- Hirdetés -

Ritka és különleges betegség volt, ami felforgatta egy akkor 31 éves nő életét. Ő maga azonban tudta, hogy nem adhatja fel, mert van kiért élnie. 

Cameron boldog felesége és egy ötéves gyermek anyja volt, amikor meghallotta a félelmetes diagnózist. A nő észrevett egy fura fehér foltot a nyelvén. 

kep 2022 07 17 103917987 Szőr kezdett nőni a nyelvén. Egy félelmetes betegség állt a hátterében

A kórházban akkor végzett biopszia semmi zavarót nem mutatott ki. Valószínűleg figyelmen kívül hagyták volna az elváltozást, ha idővel nem történik újabb változás. Ezúttal a biopszia, bár invazívabb, szintén negatív volt.

- Hirdetés -

A félelmetes diagnózis megkérdőjelezte az életét

Telt-múlt az idő, és kibújt a szög a zsákból. Néhány hónapon belül sokkal érzékenyebb lett, és fájni kezdett a nyelve. A fogorvos arra a következtetésre jutott, hogy fertőzés lehet az oka, és antibiotikumot írt fel a nőnek. A kúra nem sokat segített, a nyelv állapota napról napra romlott. Egy idő után észrevették, hogy daganat jelent meg rajta, ami arra késztette Cameront, hogy végeztessen egy harmadik biopsziát. Ezúttal az ellenség végre felfedte magát. A diagnózis a következő volt: negyedfokú laphámsejtes karcinóma, közismert nevén a „nyelv bőrrákja”.

Az első elszíneződés megjelenése után három év telt el, mire az orvosok végre felállították a diagnózist. Soha senki nem említette, hogy szájrák is lehet. Amikor azt mondták, azt hittem, halálra ítéltek, de úgy döntöttem, harcolni fogok.

A nyelven lévő csomó egyre jobban éreztette jelenlétét. Idővel Cameron szája annyira fájt, hogy nem tudott enni vagy inni, és a súlya gyorsan lecsökkent. Azonban tökéletesen tudta, hogy nem adhatja fel, és meg kell küzdenie az egészségéért. Végül is volt kiért élnie…

- Hirdetés -

Átfogó kezelés. Miért kezdett nőni a szőr a nyelvén?

Kimerítő kezelés kezdődött, amire a nő szervezete jól reagált. Hamarosan el kellett távolítani a daganatot, amely zsugorodni kezdett. A műtét következtében a nő nyelvének közel felét elveszítette. Az eltávolított rész helyére a lábból vett bőr- és izomdarab került.

A következő néhány hét pokol volt, mert az ajkaim annyira bedagadtak, hogy nem tudtam nyelni vagy lélegezni segítség nélkül. Folyamatos megfigyelés alatt tartottak, és minden alkalommal, amikor a torkomban vér és testnedvek gyűltek össze, vízzel le kellett öblítenem. 

A következő kilenc hétben a nő több tucat sugárkezelésen esett át, és hat hónapig csak egy csövön keresztül evett és ivott… amely az orrában volt…

Szőr nőni kezdett a nyelvén

A beteg amennyire csak lehetett, visszanyerte a nyelvét. A lábából átültetett rész szokatlan módon köszönt vissza. Elkezdett nőni a szőr a nyelve átültetett részén .

- Hirdetés -

Ma kilenc év telt el a halálos diagnózis óta. Hogy van Cameron? Jól! Maximálisan élvezi az életét, és nagyon nehéz időszakon átesett nőként segít más nyelvrákos emberek gyógyulásában.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!