Ukrajnai háború – Sokan megsebesültek az Odesszát ért orosz támadásban

Megosztás

- Hirdetés -

Ukrajnai háború: Friss információk szerint több gyermek megsérült Harkivnál! Tizennégyen megsebesültek abban az orosz támadásban, amely a dél-ukrajnai Odesszát érte csütörtökre virradóan – közölte Oleh Kiper, a régió kormányzója a Telegramon.

Hozzátette, hogy károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában, köztük postai raktárépületekben. Elmondta, hogy még mindig oltják a keletkezett tüzeket.

Harkiv megye kormányzója elmondta:

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy délután az orosz erők irányított légibombával csaptak le a megyeszékhely, Harkiv mellett fekvő Derhacsi településre, aminek következtében az eddigi adatok szerint nyolc gyermek és egy 75 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

- Hirdetés -

A rendőrség közölte:

A rendőrség közlése szerint a gyermekek egy sportklubban tartózkodtak. A kormányzó korábban arról írt a Telegramon, hogy a régió több részét is orosz támadások érték csütörtökön.

Ukrajnai háború
Ukrajnai háború

Donyeck megyei kormányzó jelentése szerint:

Szinyehubov és Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó jelentései szerint szerdán nyolc ember vesztette életét, és 23-an megsebesültek a két régió elleni orosz ágyúzások következtében.

Szumi megye vezetése:

Az északkelet-ukrajnai Szumi megye vezetése arról adott hírt, hogy az elmúlt napban az orosz erők 31 támadást hajtottak végre a régióban, drónokat és aknavetőket vetettek be, a helyi hatóságok 130 robbanást jegyeztek fel.

- Hirdetés -

Nazar Volosin, a keleti országrészben harcoló Horticja hadműveleti és stratégiai csapatcsoport szóvivője az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek elmondta, hogy az orosz csapatoknak sikerült áttörniük és megvetni a lábukat a Donyeck megyei Pokrovszk térségében lévő Ocseretinében, de azt a részt, ahol tartózkodnak, az ukrán katonák tűz alatt tartják, és a harcok folytatódnak.

Hozzátette: az orosz erők továbbra is ostromolják Csaszov Jart és a környező településeket, ahol heves harcok folynak a logisztikai útvonalak ellenőrzéséért.

Az ukrán különleges hadműveleti erők sajtószolgálatukon keresztül beszámoltak arról, hogy megsemmisítették egy orosz Buk légvédelmi rendszer indítóállását Szumi térségében.

- Hirdetés -

Az ukrán vezérkar a Facebookon közzétett reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az elmúlt napban 121 összecsapás történt a fronton, az orosz erők öt rakéta- és 63 légicsapást hajtottak végre, valamint 72-szer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira és lakott területekre. A vezérkar összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége megközelítette a 471 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett húsz orosz harckocsit, húsz tüzérségi és négy légvédelmi rendszert, valamint 23 drónt.

További friss hírekért kattints ide!

Budapest/Kijev, 2024. május 2., csütörtök (MTI)

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!