VIDEÓ! A tudósok cementet öntöttek egy elhagyott hangyabolyba! Elképesztő, mit találtak!!!

Megosztás

- Hirdetés -

A hangyák hihetetlenül okosak, szupererővel vannak felvértezve. Teljesen egyedülállók a rovarok között.

A tudósok egy hangyák által létrehozott bonyolult földalatti hálózatot fedeztek fel. Ennek érdekében három nap alatt körülbelül tíz tonna cementet pumpáltak egy elhagyott hangyabolyba. A kísérletet Brazíliában végezték.

kep 2024 01 22 150644507 VIDEÓ! A tudósok cementet öntöttek egy elhagyott hangyabolyba! Elképesztő, mit találtak!!!

A Louis Forgy professzor vezette szakembercsoportot lenyűgözte a földalatti „városállam” összetettsége, amelynek földalatti folyosóik kötik össze a kolónia főkamráit.

- Hirdetés -
kep 2024 01 22 150636992 VIDEÓ! A tudósok cementet öntöttek egy elhagyott hangyabolyba! Elképesztő, mit találtak!!!

A tudósok felfedezték, hogy a hangyák egy közössége, amelyet „szuperorganizmusnak” neveztek egymással ügyes koordinációjuk miatt, létrehozták saját metropoliszukat nyolc méterrel a föld alatt. Az összetett hálózat főbb útvonalakat, mellékutakat és kerülőutakat tartalmazott a hangyák számára.

Őszintén szólva, az embereknek sokat kell tanulniuk a hangyáktól a csapatmunka terén.

kep 2024 01 22 150627675 VIDEÓ! A tudósok cementet öntöttek egy elhagyott hangyabolyba! Elképesztő, mit találtak!!!

Ezt a lenyűgöző felfedezést a Hangyák című dokumentumfilm örökítette meg! A természet titkos ereje”, amely arról beszél, hogy a hangyák sokkal nagyobb képességekkel rendelkeznek, mint azt várnánk.

- Hirdetés -

A narrátor elmagyarázza: „Az ösvények elágaznak, és számos gombakerthez és szemétgödörhöz vezetnek. Az alagutak célja a jó szellőzés és a legrövidebb mozgási útvonalak biztosítása. Minden úgy néz ki, mintha egy építész tervezte volna, de persze nem az volt. Ezt a kolosszális és összetett várost egy hangyatelep – egy szuperorganizmus – kollektív akarata hozta létre.”

kep 2024 01 22 150618502 VIDEÓ! A tudósok cementet öntöttek egy elhagyott hangyabolyba! Elképesztő, mit találtak!!!

A létesítmény hatalmas, 50 négyzetméteres területet foglal el, és nyolc méter mélyen benyúlik a föld alá. Ez azt jelenti, hogy a hangyák40 tonna talajt mozgattak meg, hogy létrehozzák föld alatti otthonuk.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!