Világunk.hu
2023 szeptember 30 szombat
Világunk.hu
KezdőlapEgészségA májbetegség szokatlan tünetei. Az egyik azonnal felismerhető!

A májbetegség szokatlan tünetei. Az egyik azonnal felismerhető!

-

A rák gyakran csendesen, tünetek nélkül fejlődik ki. Néha az első jelek nehezen észrevehetők. Mint minden betegség esetében, a korai diagnózis növeli a gyógyulás esélyeit. Íme öt szokatlan tünet, amelyek a máj hibás működésére utalhatnak.

majbetegseg

Étvágytalanság

A hirtelen étvágytalanság vagy az evéstől való vonakodás gyakran az egyik első jel, amely egészségügyi problémákra utalhat. Ha ez az állapot huzamosabban fennáll, orvoshoz kell fordulni, különösen, ha további tünetekkel, például hasmenéssel jár.

A nyelv és a szemfehérje sárgás elszíneződése

kep 2023 05 01 162505083

A máj nagyon fontos szerepe a vér szűrése. Ha ez a szerv nem működik megfelelően, nem tudja megtisztítani a testet a méreganyagoktól. A mérgező vegyületek szervezetben történő felhalmozódása következtében a májbetegségben szenvedő betegek szemében a bőr és a fehérjék sárgává válnak. Ezenkívül a nyelven sárga bevonat található.

kep 2023 05 01 162518092

Hideg és nedves bőr

A beteg máj nemcsak a bőr sárgulásával, hanem a test egyéb elváltozásaival is megnyilvánulhat. A hideg és nedves bőr, valamint a barna anyajegyek és a hajgyökereknél található foltok zavaróak lehetnek. Ezeket a tüneteket fémes íz kísérheti a szájban, különösen reggel.

kep 2023 05 01 162529854

A széklet színe

A széklet szokatlan színe májbetegségre is utalhat. A nagyon könnyű, csaknem fehér széklet az epeutak problémáinak jele lehet. Az elégtelen epetermelés fehér székletet okoz, ezért azonnal orvoshoz kell fordulni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via